onsdag 5 april 2017

Magnus Chase - Krigarens svärd


Vad handlar boken om?                                                                                                               

Magnus Chase fyller 16 år. Och den födelsedagen är inte den bästa. Han blir jagad, gör inbrott och dör... Men hans äventyr fortsätter konstigt nog.
Magnus Chase dör på sin 16-årsdag men han kommer till Valhall dit tappra krigare kommer efter sin död. Det visar sig att hans pappa är fruktbarhetsguden Frej. I Valhall så märker Magnus att allt inte är som det ska. Tillsammans med dvärgen, alven och andra kompisar så ska han försöka få tillbaka sin fars svärd. Annars väntar Ragnarök, jordens undergång...
En del av Odens tal:
"Jag är en sökare av kunskap!" meddelade Oden. "Så har det alltid varit. Jag hängde från Världsträdet i nio dagar och nätter, plågad av smärta, för att kunna förstå runornas hemligheter. Jag köade i en snöstorm i sex dagar för att förstå magin bakom smartphones."
Författare: Rick Riordan





Så här tycker jag om boken:
En jättebra bok med humor och fantasy. Om du tycker om Percy Jackson så är den här en bra bok för dig (fast den här boken är ännu bättre). I den här boken så är det ganska mycket nordisk mytologi. Det är kul om man kan lite om nordisk mytologi men den fungerar ändå att läsa (fast den kan vara lite svårare att fatta). Man lär sig också mer om nordisk mytologi. Det är nordisk mytologi fast modern.
Tor är rädd för att missa filmserier och Oden använder Powerpoint!
5 av 5

1 kommentar: